13. nov 2009

Ratas läbi, treking algas

Kella 15.00 ajal lahkus tiim eelviimasele trekingule, millel pikkust 37 km. Treking toimub iidsel matmisalal ja seal asetseb üle 1000 haua ja koopa, millest ühte tuleb ka sisse minna. Trekingu teeb keeruliseks 2m kõrguste kivimüüride labürint ja väga mägine maastik. Tõusumeetreid kogutakse üle 1000. Järgmises vahetusalas, kuhu jõutakse ilmselt hilisõhtul, saab tiim taaskord sooja süüa. Seejärel ootab ees viimane 75 km pikkune rattaetapp ja 23 km pikkune treking. Kirsiks tordil on 300 meetrine ujumisetapp, mis lõpetab selle karmi katsumuse.

Püsige ärkvel!

17 kommentaari:

Arthur ütles ...

3etapi punktid on meile tagasi antud. peale 4etappi siis 29-ndad.
http://www.arwc2009.com/en/live.php?page=leaderboard

aga nagu paljud kommenteerivad, võib uskuda, et järjekorras tuleb veel hulga muutusi. näitena Lundhags, kes südaöisesse cut-off'i ei jõudnud on varasemate CP-de ometi kõrgel kohal

Arthur ütles ...

Twitterist: Salomon 3km enne T14 kumm läks ja ajamärki ei jõudnud... valus. selles mõttes on meil ikka väga õnneks läinud.

Rain ütles ...

See on siis enne eelviimast trekingut:

Probably Nike and Orion will not make it to this cut off, which means they will be forced to take a shortcut next. Lundhags, who missed the previous cut off at A3 will make it. That means Lundhags will have the chance to gain more points at the next section and hopfully be back and fight for the top three positions.

Helly Hansen (UK) is the team that is doing best at the moment. They are number two when counting the points but ahead in time. They look strong.

Orion made a mistake this night. The team was splintered in the darkness of the night and could not visit so many checkpoints as they lost a lot of time.

Anonüümne ütles ...

Karta on, et Orioni ähvardab veel lisaks trahv ka koosliikumise reegli rikkumise eest. Ma loodan, et korraldajad ei tea meie tiimi seiklustest midagi. Seda koosliikumist peetakse oluliseks eelkõige turvalisuse pärast. Mõni aasta tagasi Patagonia võistlusel võeti üks vene tiim, kes teisi finišis 24h edestas, tegelikult esimese päeva järel maha, sest nad oskasid kajakietapil nii lahku minna, et kokku saadi alles enne etapi lõppu. Korraldajad olid selle triki pärast kole vihased, eriti kuna olud olid keerulised igasuguse päästeoperatsiooni jaoks. Ma loodan, et siin nii karmid ei olda. Tanel

Arthur ütles ...

tegelikult liidrid vist ikka jõudsid õigel ajal T14-sse. päris omapärane on lugeda, kuidas Orioni omad lahku läksid - üks läks teiselt poolt maja ja teised ei pannud tähele ja kadunud ta oligi.
Nike võttis seejärel puhkuse ja teeb järgneva trekingu sirgeks jättes mäe otsa ronimata.

Tiit Tähnas ütles ...

Nüüd tuleb ennast kokku võtta ja pöidlad-varbad risti hoida. Kõik on seni hästi.

eduardp ütles ...

Viimane öö ja Sleep Monsterid - kas sellel on ka mingi seos?

Anonüümne ütles ...

Millise töötavat GPS-i omava võistkonnaga meie omad nii enam-vähem koos liiguvad? Tahaks teada, kus Tiim liigub.

Alari

Rain ütles ...

Huvitav kas see "tagasihoidlik" jõnks Lundhagsi liikumisteekonnas 53b ja 54a vahel on GPS-kala või tingitud pimedast ööst ja väsimusest? Siuksed vead võivad päris kõvasti maksma minna.

Peep O. ütles ...

Viimasest vahetusalast (T14) läksid meie omad välja koos nr'tega 32 ja 21.

Anonüümne ütles ...

Rain, kus sa seda Lundhagsi liikumisteekonda näed? Mina näen nende joont, mis lõpeb eilse pika rattaetapiga.
Alari

Anonüümne ütles ...

Paitab et GPS info on erinevatel saitidel erinev, hakkasin ise ka otsima Raini jutu peale, ilmselt http://www.multisportlive.com/CompetitionSL.aspx?courseid=119 alt .
AndresP

Anonüümne ütles ...

Päris huvitav lüke muidugi nike poolt vahetult enne finishit ja otsustaval etapil puhkust võtta - ilmselt on kõik end täitsa sodiks tõmmanud. Polda vist harjutud enne lõppu sellises segaduses ja teadmatuses olema. Huvitav igatahes. Peatselt kuuleb ka osalejate arvamust sellise võistlusformaadi osas. Kõrvaltvaatajal on ikka sigaraske aru saada mis toimub, seekord tundub et see on ka probleemiks korraldajatele endile. Sleepmonstersi meestel ka raske raporteid genereerida.
Omamoodi huvitav.

Anonüümne ütles ...

Elo tegemistest kah päevase seisuga märk maas:
Hommikul kell 9 saabus sõnum:
On olnud kiired ajad..Sai kajakiga sõita, seinast üles ronida, hästi palju rattaga sõita ja käia. Hetkel on otsustamisel, mis meist saab, sest jõudsime neljapäeval kella 6-sesse cut off´i 15min liiga hilja, aga 27h enne lõppu rajalt maha tulla tundub imelik. Muidu kõik ok!:)

3h hiljem tuli selline sõnum:

Jätkame retke, veidi väljaspool arvestust. Vist, täpselt aru ei saa. Eks pärast ole näha.

Rain ütles ...

Alari, Multisportlive.se
Võtsid ca 20 min tagasi ära 54b ja tegid taas kummalise lükke- selle asemel et otse edasi minna. otsustasid tuldud teed tagasi minna ja nüüd liiguvad kiirelt mööda suuremat teed pidi ilmselt etapi lõpu suunas. Hetkel tundub et jätavad kaks viimast punkti vahele.

Anonüümne ütles ...

Downloadisin Googlesse uue KMZ faili ja nüüd hakkasin tõepoolest Lundhagsi nägema. Aga huvitav, miks öine kayaki etapp neil nii välja näeb, nagu oleks ratastega sõidetud?

Alari

Rain ütles ...

nad ei jõudnud cutoffi ja kütsid otse. vahele jäi lühike jalgsietapp ja see öine aerutamine järvel.