15. nov 2009

Cut- offid versus fck offid


Hola,
Eelmise jõhkrutsemise selgituseks lisaksin järgmist:
1. Briifingul öeldi selge sõnaga (peakorrldaja Alexandre)- igal juhul vältige cut-offe!
2. Kui vene girlid jäid hiljaks kella 21.00 check out kontrollaega pärast AA3-e 2- minutit, nutsid ja hüsteeritsesid nad, et jäid hiljaks ja nö joone alla.
Enne kella üheksast kontrollaega käis peakorraldaja spetsiaalselt utsitamas, et võistkonnad ei jääks cut-offi ning saaksid jätkata normaalses konkurentsis.
Meiegi tiim tegi kõik ja jõudis suhteliselt napilt 9- minutit enne kontrollaega end välja kirjutada, kiirustades söömist ja tehes kaarditöö asfaldil pärast väljakirjutamist. Olime ülimalt õnnelikud, et jäime konkurentsi.

Leaderbordis on need võistkonnad, kes seal cut-offi jäid tähistatud selge sirge joonega mõlemal S4S1 treking ja S4S2 MTB etapil.

Lihtsalt näiteks, et 59 km trekki mööda asfalti (tuim sirge minek, et jõuda aega) ja 160 km MTB läbimiseks kulus meil ligikaudu 24 h ja me võtsime ainult 3 punkti, sest muidu ei oleks aega jõudnud.
Need, kes jäid seal cut-offi, sõitsid tee otseks, nii selle pika nüristava asfalttreki kui ka ratta ja võistsid tohutult aega, mille realiseerisid järgmisel etapil punktideks, kuna neil ei olnud enam ajaprobleemi. Nii et vene girlidel vedas jõhkralt sellesse cut-offi jäämise pärast:) Ja kui te nende girlide üldaega vaatate, mis on 115 h 43 min, siis näete, et tänu 3 etapi cut-offile, jäi neil isegi aega kõvasti üle. Aga tshikid ise oli väga tubid ja valu cut- offi jäämise pärast reaalne!

Leaderboardil on aga märkimata need äbarikud, kes jäid järgmisesse cut-offi ehk need kes S5S1 said 0 ja S5S2 said sektsiooni lõpupunktis end registreerides ühe punkti. Sinna kuulub kõige ilgem äbarik Lundhags ja veel 5 tiimi enne meid.

Meie saime sellel lõigul 4 punkti, tassisime 1,5 km kajakke ning trekil oli ronimisülesanne, kus oli järjekord ja kulus palju aega, lisaks kalipso selgapanek ja äravõtmine. Need äbarikud said minimaalse jõulukulu ja ajasäästuga 1 punkti, sõites kajakietapi rattaga mäest alla ja jätkates rattaga, kusjuures see üks punkt oli teise sektsiooni lõpupunkt. Sellega lükkega tekkiski äbarikul ruotsi kunni käsilasel võimalus võtta tagasi 4 punkti võrreldes Nike ja 2 punkti võitjate HHga. Õnneks jäi Nike ikkagi kättesaamatuks tänu ühele enamale boonuspunktile.

Ka S5S2 kanuuetapi järel kinnitas mulle võistluse kaubamärgi omanik Geoff, et need, kes cut-offi jäid, siis need on joone all. Kusjuures järgmine päev finishis ütles ta mulle näkku risti vastupidist, et cut- off on osa taktikast. Fck off!

Reeglistik ja võrdne info jagamine oli see võistlus väga suur probleem! Jälle kord tulevad meelde Läti võistlused või isa esimene pikem võistlus Horvaatias, kus osad tiimid võistlesid oma pisikese Camelbagiga ja teised suure raske kotiga. Ka siin olid osade tiimide kotid nii pisikesed, et kogu rasket ronimisvarustust 10- tunnisel trekil pidid nad kandma ilmselt oma p...augus.

Hea küll, see eelnev jutt ei olnud soigumiseks. See oli toodud lihtsalt selgituseks, miks me tõmbasime etappe sirgeks, kaotasime jõhkralt punkte (Randy arvutuste kohaselt kusagil 7 suhteliselt kerget punkti) ja tegime nagu ka enamus tipp-tiime KÕIK selleks, et vältida cut-offe!
Võistlusformaat rogaini kujul oli väga äge ja loodus müstiliselt ilus. Varsti panen Picasawebi ka pilte välja. Ka cut-offi idee, aidata nõrgemaid tiime püsida ajas ning lasta neil võiselda koos teiste tiimidega, on väga hea, aga kõik peavad asjadest üheselt aru saama.

3 kommentaari:

Peep O. ütles ...

Väga nukker kui niimoodi nöögiti. Kas cut off'i suunatud on üldarvestuses või joone all, on ju kaks sootuks erinevat võistlust.

Aga sõltumata protokolli kantust sügav kummardus tehtu eest ja vaatan jätkuvalt alt üles. (Erinevalt Arthurist, kes vaatab ülevalt, et mitte öelda kosmosest, alla :)) )

Anonüümne ütles ...

Cut-off jätab tiimid veel üldkonkurentsi, ent enam ei peaks olema võimalik edestada neid tiime, kes läbivad täisrada, siinkohal on tõesti ebakõla. See muudab kogu strateegiat ja taktikat, kui lõpuks ei muuda cutoffi jõudmine-mittejõudmine midagi, kui saad lihtsalt mingi etapi sirgeks tõmmata, ja siis lõpuossajäänud punktirohkematel etappidle veidi puhanumalt täisskoori võtta ja niimoodi teistele koti pähe tõmmata. Sellist olukorda poleks tohtinud korraldajad juhtuda lasta.

Anonüümne ütles ...

cut-offidega mängimine võiks olla taktikast küll. Siis peaks rada olema kergem, et need kes jäävad ilma võimalusest saada nende etappide punkte, ei saagi tulla ettepoole neist, kaes etapi läbivad. Tundub, et rada oli liig raske, sest n. päris viimasel etapil ei käinud vist keegi 61A ja61B võtmas.
Aga loomulikult peab ENNE mängima asumist mängureelid selgeks tegema.
Meie X-draemil võiks ka sellist valikut olla. No et finisiaeg on etteantud ja võistkonnad ise otsustavad, millised punktid võtavad jms. Kõik lõpetaks enam-vähem ühel ajal ja võitjad selguvad aja järgi.