26. veebr 2009

Võistlema!

Mis te arvasite, et ma käin lihtsalt hüppamas ilma eesmärke omamata? Eieiei, ikka tulemussport:)

Peale kolmandat trenni pistis hr. Possul pihku väikesed ankeedid, mis vaja ära täita. Nu ikka selleks, et treener saaks meid laupäeval toimuvatele veteranide eestikateks üles anda. Arvas, et kannatab võistelda küll juba. Isiklikult arvan, et ega sellest head nahka ei tule. Põhjuseks ikka see, et pole veel päris hästi kõikidele nüanssidele pihta saanud. Jajah, seda ma ise ka imestan, et juba kolm trenni tehtud ja ikka ei saa suuskadele korralikult peale, ikka liigub rind liiga ette, ikka on käed laiali, ikka ei suuda korralikku telemarki teha...., aga kusgilt peab ju alustama.

Nagu Randy meenutas mulle kuidas me esimest korda Toonus Cupile, oma esimesele seiklusspordi võistlusele läksime- mina otsisin kaardilugejat, kes metsast välja tooks, Randy seevastu ei tahtnud väga võistelda ja tahtis rahulikult kulgeda ja mõnusalt pühapäeva veeta, Arvas, et minuga võiks kulgeda küll. Esimest korda elus kohtusime pool tundi enne starti ja sealt need rahulikud pühapäevad ja mõnusad nädalavahetused ja lõõgastavad nädalased "puhkused" seiklusspordi radadel alguse said.


Aga mis puudutab hüppamist, siis debüüdi eestikatel teen eeloleval laupäeval Nõmme väikesel mäel. Kui hästi läheb, siis äkki saab ka kahevõistlust proovida:)

Loodetavasti saan homme veel mõned hüpped tornist teha. Hetkel on kontos vaid kaks esimest treeningut tornist. Pühapäeval käisin ka trennis, aga siis oli avatud ainult suur mägi ja selle torni mind veel ei lasta. Küll aga sain suure mäe nõlval hoovõttu ja nõlva pealt lahti hüppamist ning maandumist harjutada. Väga kasulik harjutus! Esimene sõit oli pisut ebakindel, kuna hoog oli harjumatult suur, aga edasi läks mõnusaks.

Mis puudutab trennikaaslast Jaanust, siis tippsportlasele kohaselt saab tema harjutada igal ajal. Seetõttu on ta juba ca 6 trenni teinud ja hüppab juba suurest mäest. Tänasel treeningul olevat 40-45 meetri vahele paugutanud! Need hüpped, kui äratõuge klapib ja õige nurga kehale sisse saab tulevad täitsa ilusad. V-stiili veel ei tee- pigem selline korralik H-stiil:) aga tüüp on teinud uskumatud edusammud kahe nädalaga!

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Sa oled ikka segane :) Aga jõudu ja pikka lendu! Erik