8. okt 2010

Taktika

Vastuseks taktikule ja muidu ka: Eile öösel arvasin ka mina, et tiim võiks minna trekile ja köiele ning uisuharjutust tegema, aga:
1. Vaadake, kui kusagilt näete, kui kaua tegi täna võitja kajakietappi- seda oli ligi 12h, kui õigesti mäletan, kell 7.30 pidin nad küll üle aia ronides kajakid vette laskma ja seda alates jõest (järve läbisid hommikul kuni 6.30ni) ning arvati, et neil on kajakk läbi 16.15, aga polnud mitte, kajakk lõppes pärast viite alles. Nike tegi kajaki 1h kiiremini ning jõudis täna suht napilt finishisse nii, et ei pidanud jääma poole tunni pärast ööd telki veetma. Kui soomlased kavatsevad homme hommikul kajakkima hakata, vöivad nad olla hiljaks jäänud- kes kajakivad jõe algusest, siis 7.30 tohivad nad hakata kajakke transportima üle tammi (min 30 min) ning finish suletakse kell 19.00 (või isegi 18.00) ehk kajakietapi + orienteerumise läbimiseks on vähemalt 1,5h + orienteerumise aeg vähem aega. Ehk kajaki peavad nad läbima veatult, aga ka väga kiiresti, põhimõtteliselt nagu BW (Nike)
Oleks meie tiim läinud lisaringile, mis oleks võtnud vähemalt 6h + lisaenergia, oleks nad kunstiliselt väljendatult- juba surnud! Aga õnneks veel ei ole ja seda kuute tundi pole ka neil kusagil võtta, kuigi homme võiksid nad hea une korral jõuda sadamasse 2 paiku ning tehes treki linnas ca 1 h lõpetavad 3 juures (varuaeg maksimaalselt 4 h, aga nagu Randy täna ütles ja ka Buffi purjetamine näitas, jõe peal on päris mitmeid rajavalikuid ning on võimalik eksida kasvõi kõrkjaid täiskasvanud osasse sõites ja see ei ole navigaatori viga, sest kaart lihtsalt ei kajasta tegelikku olukorda. Igatahes, kõige tähtsam on otsida paat! tsiteerides filmiklassikat.
Täna sõitsid meie omad kajakki korralikult ja kõik tiimid, kes läksid rajale kuni 15 min enne neid, püüdsin nad ka kinni. Loodame, et homme jätkavad sama kena rütmiga.
Lisaks eelnevale pikale segasele seletusele on tiim ka üsna väsinud (kes poleks kui peaks kõva tempoga praktiliselt ilma igasuguse tasase maata (ainult üles-alla, tõusu üle 5 km) ja järjest sõitma kolm korda ca 55-65-75 km, millest 55km oli ajaliselt kõige pikem ots. Ja seekord öösel ei oleks nad olnud enam kõige ka kiireimad köieronijad, uskuge mind.
Nii et nende taktika-jõuvarud-aeg telg tundub mulle enamvähem paigas olevat ja seda eriti selles valguses kui konkurendid ei suuda homme näiteks õigeks ajaks finishisse jõuda. Loodan südamest, et näiteks Garmin jõuab, sest seal on lahedad tüübid, nagu soomlased üldse on, minu suht unisest arust- enamus (mitte nagu rootlased- kas keegi teab lahedat rootslast?) mina ei tea. provokatsioon. ärge alluge. magage parem. nagu tiim loodetavasti magab hetkel. und head!

Kommentaare ei ole: